Broken lances and shattered swords.

I några veckor hade Morthog och hans beastmen gjort raider in i Bretonnia. Detta hade tillslut fått adelsfolket i landet fått nog av och skickade en större armé för att hitta och nedgöra alla beastmen de kunde hitta. Vad de inte visste var att detta var precis vad Morthog och hans generaler ville. Dock blev slaget att stå på en plats som inte gynnade någon sida. Striden kom att stå i en djup dalgång där det engång i tiden funnits en lite boplats men som nu var öde och kvar fanns endast ruinerna och den flod som försett boplatsen med vatten.

 

Turn 1

De som reagerade snabbast var Morthog och hans hord. De avancerade snabbt mot Bretonnias linjer över hela slagfältet. 5 Ungor Raiders vandrar ut i floden vilket inte var en av deras smartaste idéer. En av shamanerna lyckades få iväg en Viletid mot Bretonnias Mounted Yewmen och två av dem dör. En jättelika Cygorn som vandrar längst bak slungar ivägen sten mot en grupp av Men at arms. Stenen landar mitt i gruppen och dödar 7 stycken.

 

 

 Bretonnia armén ser Morthog och hans minotaurer som ett väldigt stort hot och avancerar in mot sin egen höger flank för att samla trupperna mot Morthog. De modiga Mounted Yewmen avancerar in bland beastmenens linjer. Shamanerna lyckas stoppa de magier som Bretonnia försöker kasta. Men de Bretonnias bågskyttar röner större framgångar och sänker två Ungor Raiders med sina pilar. Medan en annan grupp av bågskyttarna sänker 4 harpies. De Ungor raiders som hade gått ut i floden märker att floden är en Boiling flood och två av dem dör. (Styrka 4 hit på varje modell i floden vid slutet av en spelares runda.)

 
 

Turn 2

Beastmens chariot chargar in i en enhet med Men at arms och Morthog och hans minotaurer försöker också nå fram men når inte riktigt fram. Bestigorsen ut på höger flanken reformar i ett försök att hinna in mot mitten där allt verkar ske. En nu våg av Viletide sänker de resterande Mounted Yewmens. En annan av shamanerna lyckas buffa minotaurerna med Wyssans Wildform inför den kommande anstormningen från Bretonnia. 2-3 Men at arms faller för en av Cygorns stenar vilket är det sista som händer innan Bretonnia agerar.

 

 

 Nu händer det mycket hos Bretonnia, en Lord på Pegasus, 12 Questing Knights med en Lord på mount (som dricker en Potion of Strenght), 11 Knights of the Realm, BSB, Paladin och Lvl 4 Damsel chargar minotaurerna och Morthog. Resten av bretonnia armén avancerade mot Beastmens linjer. Trebucherna missar med sina stenar. Grail Knights använder Twiligt banner för att förflytta sig genom ett fallfärdigt hus. I striden mellan minotaurerna och bretonnia utropas det många challenges och även om en del riddare faller så i slutändan är det bara två minotaurer som försöker fly men blir nedgjorda av de förföljande riddarna vilka springer rakt in en hord av Gors som sakta hade förflyttat sig igenom ett träsk. Lorden på pegasusen hamnade vid sidan av den enheten.

 
 

Turn 3

En enhet med Ungors chargar in i en grupp med Men at arms och Harpies chargar Trebucherna. Shamanerna lyckas sänka Knights of The realms tålighet samt buffa Gorsens styrka och tålighet. Många riddare och Gors dör i striden och även fast gorsen förlorar striden så står de kvar mot riddarna. Ungorsen får Men at Armsen på flykten och springer ner dem och Lvl 2 Damsel.

 

 

 Grail Knightsen chargar in i Cygorn och Lorden på Pegasus förflyttar sig så han kan ta sig an en annan grupp av Gors. En grupp med Skirmish bågskyttar går in i huset. Gorsen och riddarna fortsätter sin strid och båda sidor förlorar manskap men striden är ännu inte över. Cygorn faller för Grail Knightsens lansar och de reformar så de kan se gorsens flank.

 

Turn 4

Gors chargar lorden på Pegasus. En trebuchet är äntligen förstörd av en grupp Harpies som fortsätter mot nästa trebuchet. En shaman lyckas få alla Bretonnias riddjur att i panik försöka fly. De som inte lyckas kontrollera sina riddjur trampas ner av dem. I det kaos som uppstår så nedgör Gorsen Questing Knightsen och Knights of the realm försöker fly men blir ikapp sprungna och dödade till sista man.

 

 

Grail Knightsen som sett sina kamrater bli nedgjorda chargar Gorsen i flanken medan lorden på Pegasus får sällskap av Men at arms i striden mot Gors. Grail Knightsen tar ut en gruvlig hämnd och reformar. Dock så lyckas Gorsen döda Lorden på pegasus och springer ner Men at armsen.

 

Turn 5

De överlevande Gorsen chargar huset med bågskyttar och Bestigorsen har närmat sig mitten nu där alla strider varit. Gorsen intar huset efter att ha dödat bågskyttarna där inne. Och sista trebuchen blir förstörd.

 

Grail Knightsen reformar mot Bestigorsen men flyttar sig bakom Herdstonen som finns där. Och bågskyttarna som är kvar skjuter ner den sista harpien som finns kvar och Ungor Raidern.

 

Turn 6

Bestigorsen försöker förflytta sig så de kan se Grail Knightsen. Gorsen lämnar huset för att ta sig mot Knightsen.

 

Bågskyttarna förflyttar sig lite och Knightsen reformar bakom Herdstonen.

 

Matchen slutade 2640 till Bretonnia och 2867 till Beastmen. Så vinst för Beastmen med 227 points.

 


The bloody valley.

This sunday a bloody battle took place in a Deep Valley in the land of Bretonnia in which the beastmen walked away victorious. Still the Bretonnian Knights fought bravely but being trampled by their own mounts and facing beastmens blessed with more strenght and toughness then ever their lances and charges did not do much to face the beastmen whom held their ground.
 
(A batrep is being written and will be uploaded later tonight.)

RSS 2.0