March of the Beastmen

Tomorrow the beastmen will be clashing with a hostile army once again. But who will it be that they will face? Time will tell.

Beastmen Vs High Elves 3000p

An High Elf army facing my invading Beastmen Army.
 
High Elves deployade följande units med början på deras vänstra flank: 8 Swordmasters, Destroya: Star Dragon, Eagle, 40 Spearmen, 28 White Lions, 23 Phoenix Guards, Eagle bakom allt, 10 archers, 10 archers, 11 archers med eagle bakom sina linjer, han gömmer 8 Swordmasters bakom ett hus och avslutar med en Eagle längst ut på sin högra flank.
 

Jag gjorde vad jag kunde för att få ut hans stora block först och möta det med mina egna men hans örnar gjorde att jag inte hade den möjligheten direkt.

Min battle line såg ut som följer och vi börjar på min vänstra flank: 3 Minotaurs och Doombull, 20 Ungors med spears, 10 Ungor Raiders och snett bakom dem 30 Bestigors med en Wargor och Shaman, 40 Gors med min BSB och min Lvl 4 Shaman, ytterligare 10 Ungor Raiders, Cygor och längst ut på höger flanken min Chariot. I ambush fanns även en 30 Gor Unit.

Min tanke med Minotaurerna och Charioten på flankerna var att jag hoppades på att dessa fast moving units skulle kunna ta sig runt och flanka honom men då han hade så många Eagles lyckades han avstyra det väldigt bra.

Turn 1

Beastmen tänker inte så och vänta på att High Elves ska komma till dem så de skyndar framåt med hela armén medan den ambushande enheten fortfarande försöker hitta bra plats att dyka upp på. Raiderna skjuter några pilar mot alverna men misslyckas helt. Shamanerna är för uppfyllda av striden för att få iväg någon magi alls medan Cygorn snubblar och tappar en sten på sin fot och tar ett wound.


High Elves med sin vana trogen marscherar försiktigt framåt mot den vrålande horden av bestar som är framför dem. En av örnarna flyger fram för att hindra Charioten från att ta sig fram. High Elves magiker lyckas koncentrera sig länge nog för att kasta Withering på Bestigorsen vilket följs av att alla archers gör vad de kan för att fälla så många som möjligt. 10 Bestigors faller till marken med alvpilar i sig men resten bara fortsätter framåt.

 

 

Turn 2

Beastmen är inte rädd för alverna men använder sin animaliska listighet i ett försök att dra in alverna lite till innan charges på alla hålla förutom charioten som chargar rakt in i en örn som faktiskt överlever medan de ambushande Gorsen helt glömt bort sig och kommer in bakom Beastmens egna linjer. Minotaurerna chargar en örn som landat framför dem. De spjutbärande Ungorsen marscherar upp mot alvernas bågskyttar. Beastmens bågskyttar missar återigen med alla sina skott men shamanerna har samlat sig lite och lyckas kasta Wyssans Wildform på den stora horden med Gors och dispella Withering från Bestigorsen. Cygorn lyckas återigen tappa stenen på sig själv. Minotaurerna dödar örnen de lyckats fånga.

 

Dock så tar inte High Elves betet och fortsätter sin långsamma avancering över hela linjen. På alvernas högra flank skyndar en örn fram för att bromsa Doombullen och hans minotaurers framfart. Destroya flyger in bakom Beastmens linjer för att ge sig i kast med de Gors som just vandrat in på slagfältet. Alvernas spjutbärare chargar en unit med Ungor raiders som försöker fly men blir nersgjorda när de vänder ryggen till. Alvernas magiker kastar Withering på Ungorsen vilka då blir ett lätt mål för bågskyttarna och när pilarna slutat fall återstår endast sju av tjugo. Men det kom med det högt pris för alverna då magikerna råkade ut för en magical feedback och glömde bort hur man kastar spells. Destroya ger sig sedan på de 30 Gors som inte lyckas göra något alls mot draken och dess ryttare. Men de förlorar åtta av sina egna i striden. Men än är den striden inte slut.

 
 
Turn 3

Nu har Marathor och Korath väntat länge nog så de chargar in med sina 40 Gors rakt in i White lions och Phoenix Guards. Ungor spjutbärarna chargar alvernas bågskyttar. Beastmens shaman Rothgar lyckas få igen en Wyssans Wildform på stora gruppen med Gors. Charioten på högerflanken förlorar sin strid och flyr men blir nedjagad av örnen. Shamanen Marathor själv dödar fyra White Lions i striden som följer medan Korath möter Phoenix Guards champion och dödar honom. Men White Lions och Phoenix Guards dödar 12 Gors. Men de battle crazy Gorsen utplånar hela White Lions enheten och kvar blir bara Phoenix Guardsen att möta Gorsens vrede. Ungorsen blir slagna av bågskyttarna. I striden mot Destroya förlorar Gorsen och flyr från slagfältet utan att ha gjort något alls mot High elves lorden. Cygorn lyckas kasta en sten men kastar den över alla enheter.

 High Elves känner sig lite villrådiga i detta läge en av deras största och starkaste enheter har blivit massakerade. Destroya bestämmer sig för att charga Cygorn där bakom Beastmens linjer. Alvernas spjutbärare går runt striden mellan Phoenix Guards och Gorsen för att möta Bestigorsen. Ytterligare en örn landar framför de helt bärsärka Minotaurerna. På deras vänster flank avancerar åtta Swordmasters sakta över floden. Alvernas bågskyttar bestämmer sig för att tio Ungor Raiders är ett så stort hot att de alla skjuter mot dem och lyckas döda alla utom en som skyndar att gömma sig bakom en stenpelare. Destorya nergör Cygorn för att sedan vända sig mot Beastmens linjer. Gorsen slaktar Phoenix guardsen utan att förlora en enda av sina egna och springer in i en örn som stod bakom Guardsen.

 

Turn 4

Marathor och Korath har sprungit rakt in i en örn som oförsiktigt landat bakom Phoenix Guardsen. Bestigorsen bestämmer sig för att inte vänta på spjutbärarnas anfall utan chargar själva in i deras ranker. Morthog och hans minotaurer chargar rakt in i nästa örn som landat framför dem. I ett försök att sakta ner Destroya lyckas shamanen kasta Curse of Anraheir på honom. Och att få Wyssans Wildform på Bestigorsen. I kampen mellan alvernas Spearmen och Bestigorsen dör en Bestigor medan tio Spearmens faller för bestarnas Great Weapons. Men spjutbärarna är så många så de känner sig säkra och står kvar. Örnen försvinner i ett moln av fjädrar när minotaurerna far in i den och lika så gör den andra när Gorsen träffar den. Gorsen vänder sig om mot Bestigorsen och Spearmenen för att om möjlight hjälpa till där sen. Minotaurerna har i sitt frenzy sprungit för långt och hamnat utanför slagfältet så nu måste de ta sig tillbaka.

 

 

Det sker inte så mycket förflyttning för alverna, Swordmasters flyttar in från båda flankerna och Destroya chargar Bestigorsen i sidan. Bågskyttarna vet inte vad de ska göra då de inte har så mycket att skjuta på längre. Destroya och Spearmenen gör ett tappert försök i striden mot Bestigorsen men lyckas bara döda fyra stycken. Medan Bestigorsen dödar tolv Spearmens. Destroyas mod vacklar och hand vänder sin drake och flyr medan Spearmenen står kvar.

 
Turn 5

Morthog och hans Minotaurer börjar röra sig inåt från Beastmens vänstra flank. Men de har långt kvar innan de kan göra något.  Gorsen jagar rätt på en ny fågel att äta. Beastmens mäktigaste shaman lyckas summona en Ghorgon med hjälp av Savage Dominion. Detta monster kliver in bakom alvernas linjer och stirrar ner bågskyttarna. Bestigorsen och Spearmenen forsätter sin strid i vilken tretton spjutbärare och nio Bestigors dör i strid och tack vare floden som spearmenen flyr in i och Bestigorsen följer efter in.

 

Destroya tar mod till sig och väljer att stanna kvar i striden istället för att fly. Spearmenen fortsätter att fly längre upp i floden och Swordmasters fortsätter sin långsamma avancering från flankerna. Fyra Gors faller för alvernas pilar.

 

Turn 6

Gorsen vänder sig in mot alvernas bågskyttar som står kvar i mitten av fältet. Ghorgonen chargar in i en grupp av bågskyttar medan Bestigorsen har vänt sig för att möta Destroya. En ensam Raider springer upp framför Gorsen och skjuter en pil mot alverna men den är verkningslös. Ghorgonen dödar fem stycken bågskyttar utan att ta någon skada alls själv.

 Alverna står kvar överallt utom Destroya som flyger över Bestigorsen för att charga gorsen i sidan och swordmasterna på alvernas vänstra flank kan nu charga Bestigorsen i flanken. Bågskyttarna skjuter ner den ensamma Ungor Raidern som var kvar. Gorsen förlorar striden mot Destroya och blir nergjorda till sista Gor när de flyr. Swordmasterna låter in Bestigorsen slå tillbaka ens utan de dödar dem innan de hinner reagera. Då shamanen dör vandrar Ghorgonen tillbaka in skogarna och försvinner.

 I det här läget har Beastmen bara sin general och hans tre minotaurer kvar. Medan alverna har två enheter med åtta swordmasters i varje, Destroya som har tagit ett wound, 26 bågskyttar i tre grupper och fem flyende spearmen.

 Tackar alverna för bra motstånd i en riktigt härlig match. Örnarna hindrade mig verkligen från att få in min General från flanken.

 

RSS 2.0